Dekbedden

Synthetische Dekbedden
Bent u overgevoelig voor stofvorming, astmatisch, hebt u bronchitis of bent u allergisch voor wol of dons? Wilt U een dekbed voor uw kinderen dat u ook zelf kunt reinigen? Ook hierin hebben wij een kwaliteits-collectie opgebouwd.

Wollen Dekbedden
Wol werkt als een natuurlijke airconditioning. Het beschermt schapen ‘s winters tegen de bitterste kou en geeft de dieren in de zomer een verkoelende mantel. En dat doet de wol ook in uw dekbed. Het bestaat uit miljoenen veerkrachtige gekrulde wolvezeltjes. Die bevatten van nature veel lucht, waardoor de wol optimaal kan isoleren en ventileren. Daarnaast geeft de krulling (of kroezing) het materiaal een grote vormvastheid en veerkracht. Met andere woorden: het geeft extra body aan onze wollen slaapcollectie.

Goede weerstand
Een goede gezondheid is onbetaalbaar. Dekbedden van Texelse scheerwol kunnen een grote bijdrage leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van uw lichaam terwijl u slaapt. Wol is bovendien rijk aan lanoline (wolvet), wat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar antireumatische werking.

Donzen Dekbedden
De meeste donzen dekbedden en hoofdkussens die in Nederland worden aangeboden, zijn in het buitenland – voornamelijk China – geproduceerd. Dit maakt toezicht op de productie en dus de kwaliteit erg lastig.

Alle producten van Ducky Dons worden volledig in Nederland geproduceerd, van het wassen van de veren en het dons tot het vullen van de dekbedden en hoofdkussens. Dit gehele productieproces voldoet aan de strengste Europese normen en staat onder controle van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Hierdoor bent u verzekerd van hoogstaande kwaliteit en dus optimaal slaapcomfort.

DIS-TNO garantie
Men kan tegenwoordig op de meest vreemde plaatsen een dekbed kopen. Deze dekbedden, die tegen stuntprijzen worden aangeboden, lijken in eerste instantie aantrekkelijk maar niemand kan achterhalen waar het dekbed vandaan komt en wat er ín zit.

Door een dekbed met een DIS-TNO label aan te schaffen bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct dat conform de geldende strenge Europese wetgeving vervaardigd is en volgens het uniforme reglement van TNO is getest. Let op het label!

Nomite
In tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, is een donzen dekbed een uitstekende keuze voor personen die allergische reacties vertonen. Allergische reacties worden vaak toegekend aan allergie voor dons en veren. Deze allergische reacties worden echter niet veroorzaakt door dons of veren maar door de aanwezigheid van de huisstofmijt in de slaapomgeving.

Omdat een donzen dekbed in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbed de beste vochtregulerende werking heeft, zijn donzen dekbedden en hoofdkussen geen favoriete verblijfplaats voor huisstofmijt. Ook is het tijk van een donzen dekbed fijner geweven dan dat van een synthetisch of wollen dekbed waardoor het binnendringen van huisstofmijt wordt tegen gegaan.

– Wat betekent het Nomite® label?
Een donzen dekbed met het Nomite® label is bij uitstek geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

– Hoe werkt het?
Donzen dekbedden voorzien van het Nomite® label hebben een zeer dichtgeweven tijk die het binnendringen van huisstofmijt tegen gaat.

– Uniek: Ducky Dons is de enige producent in Nederland die aan al haar donzen dekbedden het Nomite® label mag voeren
Nomite® is een keurmerk van de European Down & Feather Association (EDFA). Dit is een samenwerkingsverband van de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa.

Informatie over donspercentages
Vanaf 2001 is een nieuwe Europese regelgeving van kracht onder de code EN 12934. Hierin staat nauwkeurig beschreven aan welke eisen donzen dekbedden moeten voldoen. Op naleving hiervan wordt toegezien door onder andere consumentenorganisaties.

De belangrijkste in Nederland voorkomende donskwaliteiten zijn:
15% dons
Samengesteld uit minimaal 15% dons en 85% veertjes.

65% dons
Samengesteld uit minimaal 65% dons  en 35% veertjes.

90% dons
Samengesteld uit minimaal 90% dons en 10% veertjes.

100% dons
Bestaat uit 100% dons en dus geen veertjes.

Omdat het donsgehalte prijsbepalend is, zal een dekbed met een hoger donsgehalte meestal duurder zijn dan een dekbed met een lager donsgehalte. Een dekbed met een hoger donsgehalte is lichter in gewicht en daardoor veel comfortabeler in gebruik.

Warmteklasse Dikte dekbed (cm) Toepassing
1 : vanaf 8,8 Ideaal voor koude slaapkamers en/of mensen die het snel koud hebben.

2 : 6,3 – 8,2 Gemiddelde warmte-isolatie. Deze dekbedden zullen de meeste mensen goed bevallen
3 : 4,0 – 5,7 Voor mensen die het snel warm hebben en/of voor gebruik in verwarmde kamers.
4 : 2,0 – 3,4 Echte zomerdekbedden, die zelfs in warme nachten nog optimaal comfort bieden.